Dismiss Notice
SDN members see fewer ads and full resolution images. Join our non-profit community!

AMCAS repeated course

Discussion in 'Pre-Medical - MD' started by MyEyesMesmerize, May 10, 2002.

  1. MyEyesMesmerize

    MyEyesMesmerize Senior Member

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    If I retook a course that I received a C in at another institution then do i designate this course as repeated? Also, which do you designate the repeat description to, the one with the lower grade that was repeated or the one with the higher grade?
     
  2. Thread continues after this sponsor message. SDN Members do not see this ad.

  3. Spiderman [RNA Ladder 2003]

    Spiderman [RNA Ladder 2003] Platinum Member

    Joined:
    Apr 8, 2002
    Messages:
    863
    Likes Received:
    1
    I had a problem in AMCAS, too. I recieved a D in one of my classes and then I repeated class and got an A. It seemed that they counted both, A and D.
     
  4. MyEyesMesmerize

    MyEyesMesmerize Senior Member

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Yea i know they count both. But I'm wondering how you designate the course if its on a separate transcript.
     
  5. Spiderman [RNA Ladder 2003]

    Spiderman [RNA Ladder 2003] Platinum Member

    Joined:
    Apr 8, 2002
    Messages:
    863
    Likes Received:
    1
    Here is a quate from their Help "Grades and credit hours for all failed courses will be included in the AMCAS GPA, even if they are not included in the GPA calculations of the transcript-issuing institution." That's sucks!!!!!!!!!!
     
  6. Spiderman [RNA Ladder 2003]

    Spiderman [RNA Ladder 2003] Platinum Member

    Joined:
    Apr 8, 2002
    Messages:
    863
    Likes Received:
    1
    what if you do not enter the class that you got a D for? Will they notice?
     
  7. Doctora Foxy

    Joined:
    Jan 28, 2002
    Messages:
    5,368
    Likes Received:
    2
    Status:
    Medical Student
    I think you enter courses chronologically :confused:
     
  8. STi555

    STi555 Senior Member

    Joined:
    May 4, 2002
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    </font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by MyEyesMesmerize:
    <strong>If I retook a course that I received a C in at another institution then do i designate this course as repeated? Also, which do you designate the repeat description to, the one with the lower grade that was repeated or the one with the higher grade?</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">I think the original poster's question is do you check the box that says repeated for the class that repeated or the repeat itself or both. I am not sure but I would say just the first one.
     
  9. marleybfour

    marleybfour Senior Member

    Joined:
    Oct 2, 2001
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    I marked the second class The higher grade) as the repeat one. Don't know if this is correct though.
     
  10. Spiderman [RNA Ladder 2003]

    Spiderman [RNA Ladder 2003] Platinum Member

    Joined:
    Apr 8, 2002
    Messages:
    863
    Likes Received:
    1
    In their roules, they says that they will count both, an A and D. I think that it is not fair to people who got screwed in a class and got a D or worse. That way their AMCAs grade will stay low and there is really nothing that can be done. the pupose of retaking the class is the fact you get the second chance.
     

Share This Page